Sött och sprött till dessert - en ljuvlig pavlova med apelsingrädde och färska bär. Ur Allers nr 53/09.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och ättikspriten litet i taget under fortsatt vispning. Äggvitan ska vara fast och glansig - det tar minst 10 minuter. Vispa sist ned majsstärkelsen.
- Bred eller spritsa ut marängsmeten till en rundel, ca 25 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Spritsa eller klicka en kant runt rundeln. Baka i 1 1/2 timme. Stäng därefter av värmen och låt marängen svalna i ugnen.
- Spara litet juice till garnering och koka ihop resten av juicen med sockret till en simmig konsistens. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med apelsinkrämen. Bred apelsingrädden över bottnarna och toppa med färska bär och frukt. Ringla litet juice över.
Publicerat den
22 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar