Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa gratinerade potatisen

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vad ska vi äta till köttet? Denna ständiga fråga. Prova något nytt och gratinera den bakade potatisen med en medelhavsinspirerad fyllning. I USA kallas det stuffed potatoes eller Idaho potatoes när man eftergratinerar med fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på grill, 200 grader.
  2. Tvätta potatisarna och stick ett par hål i dem med en gaffel. Kör dem på maxeffekt i micron i cirka 15 minuter.
  3. Under tiden. Finhacka bacon- eller skinkskivorna. Hacka de soltorkade tomaterna och gör kuber av fetaosten.
  4. Ta ut potatisarna och låt svalna kort. Dela varje potatis i två delar och gröp ur inkråmet med en sked. Var försiktig så att potatisskalen inte går sönder.
  5. Blanda potatisinkråmet med fetaosten, de soltorkade tomaterna, skinkan/baconen och salt och peppar. Smaka av. Fyll potatisskalen med potatisblandningen och strö över riven ost.
  6. Gratinera på grill i ugnen i 200 grader tills de fått färg, ca 15 minuter.
  7. Potatisen passar gott till såväl kött och fisk som kyckling och som ensamrätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.