- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jag har tagit mammas och mormors kålpudding men fixat upp den lite. Tradition med lite extra.
Instruktioner
- Tärna upp kålen och förväll den snabbt. (man kan hoppa över detta men jag tycker det blir bättre)
Sila av kålen och bryn den i smör och lite sirap.
- Blanda pofiber (ströbröd) ägg, grädde, Maggi (soja), fond och kryddor. Låt svälla en liten stund. Blanda i färsen och späd med vatten tills bra konsistens.
- Lägg hälften av den brynta kålen i en ungsform. Bred över färsen och häll över resten av kålen.
- In i ugnen på 175 grader ca 45 min. Håll lite koll så att kålen inte blir bränd på toppen.
Publicerat den
26 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testade det här idag, men det blev lite för sött för mig, får minska ner på sirapen o öka på saltet nästa gång. Men annars helt perfekt! En klar fyra!