Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa kålpuddningen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag har tagit mammas och mormors kålpudding men fixat upp den lite. Tradition med lite extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna upp kålen och förväll den snabbt. (man kan hoppa över detta men jag tycker det blir bättre) Sila av kålen och bryn den i smör och lite sirap.
  2. Blanda pofiber (ströbröd) ägg, grädde, Maggi (soja), fond och kryddor. Låt svälla en liten stund. Blanda i färsen och späd med vatten tills bra konsistens.
  3. Lägg hälften av den brynta kålen i en ungsform. Bred över färsen och häll över resten av kålen.
  4. In i ugnen på 175 grader ca 45 min. Håll lite koll så att kålen inte blir bränd på toppen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 16 oktober 2011

    Testade det här idag, men det blev lite för sött för mig, får minska ner på sirapen o öka på saltet nästa gång. Men annars helt perfekt! En klar fyra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.