Mycket goda bullar som har sitt ursprung i Härnösand hos bagaren Lennart Arndt.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 ° och lös upp jästen i den. Arbeta ner fettet, som ska vara rumsvarmt och blanda till slut ner socker och mjöl. Ställ degen att vila under duk 10 minuter.
- Gör under tiden fyllningen: rör ihop fett och socker till en slät massa, rör ner kokosen.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär kaka ca 1/2 cm tjock. Skär den i fyrkanter ca 8*8 cm. Vik ihop de fyra hörnen och tryck till. Lägg bullarna i pappersformar.
- Fördela fyllningen på mitten av alla bullar och ställ dem att jäsa under duk ca 35 minuter.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 225° ca 8 minuter. Garnera de kalla bullarna med glasyr.
Publicerat den
6 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Det verkar vara ett smarrigt recept, men jag undrar en sak. Du skriver att man ska nypa ihop bullarna och sedan på med fyllningen. Är det så eller ska man i med fyllningen först? MVH// Imminn
Jag har gjort båda varianterna (spelar ingen roll tyckte jag), men det är egentligen som det står i receptet.
Jag har hasselnötter och lite cocos bara blir som Wienerbröd. Givet ska man lägga i först när man har kavlat och skärt i rutor.