Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bagarens bästa bullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Mycket goda bullar som har sitt ursprung i Härnösand hos bagaren Lennart Arndt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 ° och lös upp jästen i den. Arbeta ner fettet, som ska vara rumsvarmt och blanda till slut ner socker och mjöl. Ställ degen att vila under duk 10 minuter.
  2. Gör under tiden fyllningen: rör ihop fett och socker till en slät massa, rör ner kokosen.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär kaka ca 1/2 cm tjock. Skär den i fyrkanter ca 8*8 cm. Vik ihop de fyra hörnen och tryck till. Lägg bullarna i pappersformar.
  4. Fördela fyllningen på mitten av alla bullar och ställ dem att jäsa under duk ca 35 minuter.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i 225° ca 8 minuter. Garnera de kalla bullarna med glasyr.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • imminn 7 oktober 2010

    Hej! Det verkar vara ett smarrigt recept, men jag undrar en sak. Du skriver att man ska nypa ihop bullarna och sedan på med fyllningen. Är det så eller ska man i med fyllningen först? MVH// Imminn

  • saxa 9 oktober 2010

    Jag har gjort båda varianterna (spelar ingen roll tyckte jag), men det är egentligen som det står i receptet.

  • brittmariepersson 2 december 2011

    Jag har hasselnötter och lite cocos bara blir som Wienerbröd. Givet ska man lägga i först när man har kavlat och skärt i rutor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.