En god potatisrätt som tillbehör till kött.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200º.
- Skiva potatisen med vass kniv i skivor à 3 mm. Lägg skivorna i en skål med vatten så att de inte mörknar.
- Smält hälften av smöret i en stekpanna. Fräs lök, timjan, lagerblad och vitlök på svag värme tills löken är mjuk.
- Strö persiljan över löken. Dra pannan av värmen. Häll vattnet av potatisen och torka den med hushållspapper.
- Använd ett ugnsfast fat ca 4 cm djupt. Lägg först ett lager potatisskivor, bred sen ut hälften av löken över dem, sen ett nytt lager potatis. Därpå resten av löken och ännu ett lager potatis.
- Koka upp hönsbuljongen och häll den försiktigt över potatisen. Klicka andra hälften av smöret ovanpå potatisen. Baka i ca 30 min, tills potatisen är mjuk och översta lagret brynt.
Publicerat den
7 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar