Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bagarens potatis

 
Skriv ut

En god potatisrätt som tillbehör till kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200º.
  2. Skiva potatisen med vass kniv i skivor à 3 mm. Lägg skivorna i en skål med vatten så att de inte mörknar.
  3. Smält hälften av smöret i en stekpanna. Fräs lök, timjan, lagerblad och vitlök på svag värme tills löken är mjuk.
  4. Strö persiljan över löken. Dra pannan av värmen. Häll vattnet av potatisen och torka den med hushållspapper.
  5. Använd ett ugnsfast fat ca 4 cm djupt. Lägg först ett lager potatisskivor, bred sen ut hälften av löken över dem, sen ett nytt lager potatis. Därpå resten av löken och ännu ett lager potatis.
  6. Koka upp hönsbuljongen och häll den försiktigt över potatisen. Klicka andra hälften av smöret ovanpå potatisen. Baka i ca 30 min, tills potatisen är mjuk och översta lagret brynt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.