Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Jag älskar bagels! Lite roliga är de att göra för att man kokar dem i vatten istället för att jäsa dem en andra gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till ca 37 grader. Lös jästen i mjölken, blanda ner salt och vispa ner ägget. Blanda ner mjölet till en ganska stabbig deg. Den ska inte kladda utan vara fast och slät. Jäs i ca. 30 minuter.
  2. Dela degen i 16 delar, rulla vaje bit till en korv och nyp ihop ändarna. Nyp ihop dem ordentligt. Koka upp vattnet i en rymlig kastrull, salta. Koka ringarna i ca 2 minuter, ta 4 åt gången. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på galler.
  3. Lägg dem på en plåt med plåtpapper, pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 225 grader tills de fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • irko 19 maj 2008

    Tack för detta recept. Jag älskar Bagels men de är ALLTID slut i affären MEN nu bakar jag egna tack vare ditt recept! Hälsningar Inger

  • Vetekransen 22 januari 2009

    Gott och enkelt. Tackar så mycket!

  • BakadJohanna 9 januari 2012

    Jag har sista plåten i ugnen nu och smakar en av de första, supergoda! Insåg dock att jag hade behövt göra dem lite tjockare och mindre för att få riktigt maffiga dröm-bagels ;) Undrar om de som bakat utifrån dethär receptet kan dela med sig av lite tips på hur länge ni gräddade bagelsen? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.