Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En härligt seg skorpa får bagels som bakas med intervallångans fuktiga värme. Bröden är perfekta att dela och fylla med allt möjligt. Det blir matiga smörgåsar som passar som en lätt lunch eller på utflykten, Påminner mig om donuts fast inte enns i närheten! Men endå så är bagels jätte gott.. Bakar det hela tiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen, tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig. Blanda ner sirap, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig för hand ca 10 minuter eller med maskin ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 12 bitar. Rulla till längder ca 20 cm långa. Fäst ihop längderna till ringar – använd lite vatten så fäster det bättre.
  3. Lägg ringarna på en plåt med bakplåtspapper eller direkt på en perforerad plåt. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  4. Pensla med vatten och strö över sesamfrö och/eller vallmofrö om du vill.
  5. Sätt ugnen på intervallånga 150˚. Grädda bröden i 12 minuter från det att ugnen är varm. Höj värmen till 200˚ och grädda ytterligare ca 10 minuter tills de är ljust bruna.
  6. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bsmulan 18 april 2009

    Hej tror du man kan ha dinkelmjöl i stället för vetemjöl special?

  • recepttorka 21 oktober 2011

    Vad är intervallåga? Luftvärme kanske? Tacksam för svar / Maria.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.