Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bagels à la vaniljhjärtan

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Vaniljbagels som jag valde att forma till söta hjärtan istället för den vanliga runda formen! Dessa är verkligen hur goda som helst! Passar bra att äta med smör på eller precis som de är till fikat. För att få hjärtformen tog jag hjälp av en större papparkaksform. Ett smidigt och lätt sätt att få till bagelshjärtan. Jag har bakat mina bagelshjärtan med pärlsocker, det går givetvis helt utmärkt att hoppa över pärlsockret om man känner för det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, ställ åt sidan så att den får svalna en liten stund.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet. Rör om så att jästen löser.
  3. Tillsätt vaniljsockret, sirapen, smöret och saltet.
  4. Häll i mjölet, lite i taget. Kör degen i en maskin/med en elvisp tills degen börjar bli fast och släpper från bunkens kanter.
  5. Låt degen jäsa övertäckt ca 60 minuter.
  6. Mjöla ett bakbord/arbetsbänken och vänd ner degen. Dela degen i 2 bitar
  7. Kavla därefter ut den första biten. Ta pepparkaksformen och tryck ut hjärtan.
  8. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull. När vattnet kokar, sänk 1-2 snäpp.
  9. Sätt ugnen på 225 grader.
  10. Sänk ner bröden i vatten och koka 3 minuter på varje sida. Tag upp med hålslev, låt eventuellt rinna på ett galler och lägg därfter hjärtarna på en bakpapperklädd plåt.
  11. Vispa upp ägget och pensla över hjärtarna.
  12. Toppa slutligen med pärlsockret.
  13. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  14. Klart!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.