Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bagels med kryddig färskostkräm

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Lite New York-känsla vid frukostbordet blir det när man äter dessa läckra bagels, med den rätta, lite sega konsistensen. Det går utmärkt att frysa bagels. Grädda dem då först bara 15 min, låt svalna och frys in. Låt bagelsen tina innan man bakar dem färdigt, ca 15 min i 200ºC.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjölsorterna i en skål. Strö över sockret och 1 tsk salt. Tillsätt ägg och olja. Blanda jästen med 4 dl ljummet vatten och häll blandningen över mjölet. Arbeta samman till en klibbig deg med elvispens degkrokar. Täck över med en handduk och låt degen jäsa 30 min på varm plats.
  2. Knåda degen ca 5 min på ett lätt mjölat bakbord tills den är smidig och inte längre klibbig. Låt jäsa ytterligare 45 min under bakduk.
  3. Knåda genom degen ytterligare en gång och forma den till en rulle. Dela rullen i 16 bitar. Rulla ut varje degbit till en tjock rulle och fäst ihop till en ring.
  4. Klä en plåt med badplåtspapper. Lägg bröden på plåten och låt jäsa 15 min. (Fäst ev ihop ordentligt efter att de har jäst.) Sätt ugnen på 200ºC. Fyll en ugnsfast form med hett vatten och ställ den längst ner i ugnen.
  5. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Lägg i några bagels åt gången och koka 1 minut. Ta upp med hålslev, låt rinna av och lägg tillbaka dem på den pappersklädda plåten.
  6. Pensla bröden med uppvispad äggvita och strö över vallmofrön. Sätt in i ugnen och baka 25-30 min tills de är gyllenbruna. Låt svalna på ett galler.
  7. Blanda kesella och gräddfil. Klipp gräslöken fint. Blanda kesellakrämen med salt, peppar, pressad citron, worcestershiresås och paprikapulver. Strö över gräslöken och servera färskostkrämen till bagelsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.