Instruktioner
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.
Tillsätt vetemjöl och rör tills den lösa degen är slät.
Täck bunken med plastfilm och jäs i minst 4 timmar i rumstemperatur eller kyl över natten.
Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör om.
Tillsätt deg 1, salt, strösocker och sist vetemjöl tills degen går ihop. Arbeta degen (i maskin på låg hastighet) i ca 15 minuter.
Jäs i bunken under bakduk i ca 1 1/2 timme.
Sätt ugnen på 240 grader.
Stjälp över degen på välmjölat bakbord, dela degen i fyra delar och tryck försiktigt ut varje del med fingrarna till en rektangel.
Vik in långsidan på varje rektangel, rulla ihop och spetsa ändarna.
Vrid baguetterna ett varv och lägg dem på en välsmord baguetteplåt (eller på vanlig plåt).
Låt dem jäsa under bakduk i ca 1 timme.
9. Pensla baguetterna med vatten och strö över flingsalt och önskade frön. Gör några snitt med en vass kniv diagonalt över varje baguette och ställ genast in plåten i mitten av ugnen.
Sänk temperaturen till 200 grader när bröden börjar få färg.
Grädda tills bröden sammanlagt stått inne i ca 30 minuter. Låt svalna på galler.
De perfekta baguetterna. TACK ska du ha!
Perfekta!!!!
Supergoda! Smakar och ser ut som riktiga bageribaguetter. Låt er inte avskräckas av 2-stegs degen, det var jätteenkelt och helt klart värt besväret.
jag hoppas jag inte misslyckas så att den inteså¨god som den ska vara :) . Dom ser verkligen goda ut. :P
Vet inte vad jag gjorde fel men mina baguetter blev långt ifrån perfekta! Tvärtom! För det första var lite mjöl. Kände mig tvungen att söka Lejlas recept och där stod det 8.5dl mjöl exakt. Ändå fick jag en väldigt mjuk och kletig smet som var omöjligt att jobba med. Fick 4 platta bröd med inte alls krispig yta! Inga baguetter helt enkelt!
Det är alltid trist när man misslyckas med ett recept . Ibland tycker jag att det är bättre när det står i vikt i ett recept och inte dl för olika märken kan väga olika.Men så var inte Lailas recept. Jag skulle nog ha tillsatt lite mer mjöl. Sedan är jästiden väldigt viktig. Jag gör alltid poolish dagen före.
Tack för ett bra recept! Det var strykande åtgång på detta, jag var nog lite för generös med salt, men jag gillar det!
Väldigt goda baguetter! Helt klart värt lite extra jobb. Ska dock ta i lite extra vetemjöl nästa gång. :) Men, en 4:a från oss.