Instruktioner
1.Lös jästen i lite vatten.
2.Rör ner resten av vattnet,saltet och allt mjölet. Rör om så att degen blandar sig, man behöver inte arbeta degen och det gör inget om den inte är helt slät.
3.Jäs degen i 1 1/2 timme.
4.Häll den pösiga degen på mjölad bänk. Rör degen så lite som möjligt, bara strö över mjöl och skär den i tre delar.
5.Dra varsamt ut den mjuka och lösa degen till längder långa som plåten. Lyft över dem till plåt med bakplåtspapper och vrid och skruva dem ett varv.
6.Skåra lätt på tre ställen, lägg över en handuk och jäs i 20 min.
7.Värm ugnen till 250 grader.
8.Grädda baguetterna mitt i ugnen 15 min, stäng av ugnen och grädda 10 min till.
Ta ut dem och låt dem ånga av på galler. Ät dem varma och nygräddade eller frys in dem så fort de svalnat.
Kanon goda
Vilka super baguetter hård yta med en mjuk insida//Thomas
Min sambo tyckte mycket om dessa baguetter.