Kalljästa och grova baguetter som är läckert gyllene tack vare morot och spiskummin. Härligt till soppa eller en gryta.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke, tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, spiskummin, olja, sirap, rågsikt, pumpakärnor och riven morot. Blanda väl.
- Blanda ner vetemjölet, men spara lite till utbakningen, och bearbeta degen kraftigt i maskin tills den är smidig men inte för fast, minst 5 minuter. Häll degen i en oljad bunke, täck med plast eller ett lock och låt jäsa i kylen i minst 6 timmar eller till nästa dag.
- Ta fram degen och låt den jäsa i bunken ca 30 minuter. Häll ut degen på mjölat bord och dela den i tre delar. Forma till baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en mjölad baguetteplåt. Skär några sneda snitt i bröden med tandad kniv och låt dem jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
- Pensla bröden med lite vatten och strö över pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på bakgaller.
Publicerat den
28 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar