Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baguetter med pumpakärnor

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Kalljästa och grova baguetter som är läckert gyllene tack vare morot och spiskummin. Härligt till soppa eller en gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke, tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, spiskummin, olja, sirap, rågsikt, pumpakärnor och riven morot. Blanda väl.
  2. Blanda ner vetemjölet, men spara lite till utbakningen, och bearbeta degen kraftigt i maskin tills den är smidig men inte för fast, minst 5 minuter. Häll degen i en oljad bunke, täck med plast eller ett lock och låt jäsa i kylen i minst 6 timmar eller till nästa dag.
  3. Ta fram degen och låt den jäsa i bunken ca 30 minuter. Häll ut degen på mjölat bord och dela den i tre delar. Forma till baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en mjölad baguetteplåt. Skär några sneda snitt i bröden med tandad kniv och låt dem jäsa under bakduk ca 1 timme.
  4. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bröden med lite vatten och strö över pumpakärnor. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på bakgaller.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.