Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baguetter med soltorkad tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härliga baguetter med smak av tomat. Lättbakat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, tomater och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den inte. Dela den i 4 bitar och forma till vridna baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa utan bakduk i ca 30-40 min.
  3. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 min i 275 grader. Ta ut plåten och pensla bröden med kallt vatten. Stäng av ugnen och grädda ytterligare 15-20 min i eftervärmen.
  4. Låt kallna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.