Instruktioner
Smula jästen och lös den i en stor bunke, tillsätt olja, pressad vitlök, timjan och vetemjöl. Rör ihop degen, mer än så behöver den inte arbetas. Låt degen vila i 30 minuter. Strö saltet över degen och arbeta in det noga. Plasta in degen och låt jäsa i minst 3 timmar eller till nästa dag, ca 10 timmar. Sätt ugnen på högsta värme ca 275 grader. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Mjöla bakbordet generöst. Lossa degen från bunkens kanter med en slickepott och stjälp upp den på bakbordet. Vänd på degen med hjälp av en degskrapa så att den blir mjölig på bägge sidor. Dela degen i 6 delar och forma avlånga vridna baguetter som placeras på plåtarna efter hand.Låt dom vila tills ugnen blir varm.Sätt in en plåt och spreja med vatten. Baka i 14 minuter.Ta ut bröden och grädda sedan nästa plåt på samma sätt. Låt svalna på galler utan bakduk.