- Serverar: 3 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Tycker du om vitlöksbröd så är detta lite knaprigt goda bröd kanske något du bör prova. Lättbakat och mustigt gott.
Instruktioner
- Lös upp jästen i det kalla vattnet i en degbunke och vispa ner resten av ingredienserna i den första gruppen ingredienser.
Täck över bunken med en handduk och låt degen vila ca 6-8 timmar i rumstemperatur.
- Blanda ner resten av ingredienserna (pressa vitlöken) och knåda degen med maskin 5-10 minuter. Låt jäsa 30 min. Ta upp degen knåda ihop och baka ut till tre smala länder.
Låt jäsa ca 30 minuter. Skär sneda snitt med en vass kniv över bröden innan du gräddar dom mitt i ugnen i 225 grader ca 20 minuter. Gott till kall öl.
Publicerat den
16 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa bröd blev preis som dem man brukar köpa, full pott i betyg. Lättbakade var de oxå. Kram emaxen
Bakade dessa igår, jättegoá!
Blev verkligen goa :) Uppskattade av alla. Jag hade blandade örter o inget ägg i degen utan penslade me äggen. Tack för ett superrecept.