Instruktioner
Slå på ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker till en smidig smet. Blanda alla torra ingredienser i en påse eller bunke.
Häll ner sirap och Baileys i smör-sockret och rör gradvis ner mjölblandningen (ta väldigt lite i taget, annars är det svårt att få en smidig smet,. Det går att lägga ut smeten på mjölat bakbord och knåda den lit.
Nu grovhackar du chokladen och rör sist ner den i smeten. Rulla små bollar av smeten som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 12 minuter, mer om du gör större cookies.
Blev jätte goda kakor. Hela burken luktar baileys när man öppnar den, mums.
hur goda kakor som helst! det gick snabbt och var enkelt att göra. :)
Nu har jag testat även dessa bakverk från grill och familjen är supernöjd! Däremot tror jag att jag gräddade dem för länge, för jag saknade det där sega som finns i de man köper. Baileysen gjorde eftersmaken spännande!
Oj Oj Oj livsfarligt goda
Ååååhhh... de här kan man ju lätt äta en plåt av själv... Luktar alldeles underbart i köket när de gräddas också. Helmysko deg/smet. Alldeles mjuk, som skumgummi nästan men väldigt smidig att jobba med. En klar femma! Jag fick 30 ganska stora kakor, gräddningen närmare 20 minuter än 12.
Väldigt god kaka. Dock ville jag att den skulle smaka mer Baileys än vad den gjorde. Oavsett så var kakan värd 4 poäng