Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baileys chocolat chip cookies

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 18-22 portioner
Skriv ut

Mmmmmmm!

Ingredienser

Instruktioner

Slå på ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker till en smidig smet. Blanda alla torra ingredienser i en påse eller bunke. Häll ner sirap och Baileys i smör-sockret och rör gradvis ner mjölblandningen (ta väldigt lite i taget, annars är det svårt att få en smidig smet,. Det går att lägga ut smeten på mjölat bakbord och knåda den lit. Nu grovhackar du chokladen och rör sist ner den i smeten. Rulla små bollar av smeten som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 12 minuter, mer om du gör större cookies.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • glutten78 9 september 2008

    Blev jätte goda kakor. Hela burken luktar baileys när man öppnar den, mums.

  • rekkalas 8 oktober 2008

    hur goda kakor som helst! det gick snabbt och var enkelt att göra. :)

  • angee 18 november 2008

    Nu har jag testat även dessa bakverk från grill och familjen är supernöjd! Däremot tror jag att jag gräddade dem för länge, för jag saknade det där sega som finns i de man köper. Baileysen gjorde eftersmaken spännande!

  • ThomasP 14 februari 2009

    Oj Oj Oj livsfarligt goda

  • knottis 13 september 2009

    Ååååhhh... de här kan man ju lätt äta en plåt av själv... Luktar alldeles underbart i köket när de gräddas också. Helmysko deg/smet. Alldeles mjuk, som skumgummi nästan men väldigt smidig att jobba med. En klar femma! Jag fick 30 ganska stora kakor, gräddningen närmare 20 minuter än 12.

  • Lilljeppe 17 februari 2010

    Väldigt god kaka. Dock ville jag att den skulle smaka mer Baileys än vad den gjorde. Oavsett så var kakan värd 4 poäng

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.