Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baileys crème bruleé med färska hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här desserten kräver lite omsorg och tar lite tid att laga. Man ska förbereda bruléer dagen innan för att de ska hinna kallna ordentligt. Smaksätt gärna smeten med alternativ som kanel. lime, kardemumma eller apelsin för att få lite variation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde, mjölk och halverade vaniljstänger och dra kastrullen åt sidan, låt dra i 10 minuter.
  2. Vispa ner äggula blandat med socker i gräddblandningen och häll till sist ner Baileys. Låt smeten stå ca 30 minuter för att dra. Sila och häll upp i låga formar( ca 1 dl i varje form).
  3. Grädda formarna i vattenbad i 150 grader tills innertemperaturen är ca 85 grader. Det tar ca 40-50 minuter beroende på vilken ugn man har. Bruleéerna stelar lite när de svalnar men ska ha ”stannat” i mitten när de är klara. Låt svalna och förvara i kyl.
  4. Strax innan servering strös ett tunt lager med råsocker balndat med vanligt socker över bryléerna. Karamellisera med en liten brännare eller under grillelementet i ugnen. Upprepa två gånger och servera bruléen rumstempererad.
  5. Servera med färska hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • erin5412 29 mars 2013

    Gärna också lite vaniljpulver

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.