En supergod liten biskvi som har en touch av Baileys.
Instruktioner
- Biskvibotten
Värm ugnen till 175 grader. Riv mandelmassan grovt och arbeta den smidig i en matberedare tillsammans med sockret. Mata ned äggvitan lite i taget tills massan blir lös, men inte alltför rinnande.
- Fyll en spritspåse med massan och spritsa ut rundlar, 6-7 cm i diameter, direkt på bakplåtspappret. Grädda i 12-15 minuter, så att de blir svagt brunfärgade. Frys gärna biskvibottnarna med bakplåtspappret på när de svalnat, så lossnar de lättare.
- Baileyssmörkrämen
Vispa det mjuka smöret tillsammans med florsockret, vaniljsockret och sirapen tills det blir vitt och fluffigt. Lägg i vaniljkrämen, som kan köpas färdig, lite i taget och fortsätt vispa krämen tills den vitnar. Häll sedan ned den smälta chokladen försiktigt, och därefter likören och kakaopulvret.
- Ta ut biskvibottnarna ur frysen och bred ett jämnt lager med smörkräm över dem. Lägg därefter biskvierna i kylen så smörkrämen stelnar.
- Topping
Smält chokladen försiktigt, så att den blir rinnande men inte för varm. Doppa ovansidan av biskvin i chokladen och sedan i strössel.
Publicerat den
19 augusti 2008
Skriv kommentar