Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbt franskbröd

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här läckra brödet tillagas helt utan jäsning och går därför snabbt att baka. Den knapriga ytan får en god och nötaktig smak tack vare de små sesamfröna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till fingervärme, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll vattnet över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt oljan.
  2. Rör ner mjöl och salt i degvätskan. Knåda tills det bildats en smidig deg.
  3. Smöra och bröa en brödform, 1½ liter, med sesamfrön. Lägg degen i formen.
  4. Ställ in brödet i mitten av den kalla ugnen. Sätt ugnen på 250 grader. Låt brödet stå i ugnen ca 35 minuter. Stjälp upp det färdiggräddade brödet på ett galler och låt det kallna.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • zonale 31 juli 2008

    Bakade detta tillsammans med ett av barnbarnen och blev överraskad över hur god smak och perfekt konsistens det blev!! Arbetade degen i maskin och utan knådning ner i en form. Mjölade ytan lite extra, det ser fint ut och ger god smak.

  • Lindanemon 8 augusti 2008

    Mina pojkar ville ha ett vitt bröd, så nu testade jag detta. Gjorde 2 på en gång, och har redan fått beställning på fler... Jättegott, med andra ord.

  • simbus 9 augusti 2008

    Det här brödet gillade jag väldigt mycket. Snabbt gick det också. Så nu måste jag i väg o köpa en form till så jag kan göra en dubbel sats nästa gång. Tack för receptet!

  • SEAbjrpn 11 augusti 2008

    Jättelätt bra ingen jäsning , kan inte vara bättre. tack för receptet. Kram SEA

  • Lazlo 16 augusti 2008

    Toppenbra och enkelt recept! Jag tipsar alla om detta just nu. Bra om man vill ha nybakt bröd till frukost. Tack!! Jag använder termometer för att se när brödet är färdigt. Står ev. inne något längre i min ugn hemma.

  • piluren 24 januari 2009

    Lätt, snabbt och gott!

  • Mita58 21 februari 2009

    Väldigt gott och smidigt bröd som jag direkt gjorde dubbel sats av. Trodde inte att de skulle bli så höga o luftiga eftersom de bara jäste en gång. Går även utmärkt att blanda i andra mjölsorter. Det blir gott o nyttigt med lite grahamsmjöl i.

  • lillalulle 2 mars 2009

    BAKADE EN LIMPA I GÅR.OK ! MEN SMAK AV JÄST SLÅR IGENOM.MYCKET ENKELT ATT BAKA(= STORT + FÖR DET.

  • tilia 1 april 2009

    Det är de bästa bröd jag någonsin gjort! Jätte bra med ingen jäsning,alla som har ätit av det har viljat ha receptet<3 En garanterad 5

  • zonale 31 maj 2009

    Supersnabbt att baka och gott med för den delen. Full pott!!

  • LEDIVO 2 mars 2010

    Enklare kan det inte bli baka bröd och dessutom var det hur gott som helst. Fem poäng blir det här.

  • saragu 28 maj 2010

    Instämmer med de andra, lätt o superbra bröd. Räckte med 30min i min ugn, Tack :)

  • martin91 7 september 2010

    Med lite rivna morötter i. Muuuums...................

  • cissi_nord 8 oktober 2010

    Har provat att baka detta bröd och det blev lyckat! skorpan på ovansidan blev väldigt hård.men i övrigt väldigt gott bröd :).*något tips på vad man kan göra för att slippa den hårda skorpan?. ett uppskattat bröd av min sambo och härligt när det inte behöver jäsa.tack för ett bra recept :)

  • saragu 17 oktober 2010

    Tack för ett superlätt recept. Jag var väldigt stressad o knådade de knappt o de blev bra ändå :) Hade vetemjöl special fullkorn o rågsikt, gott.

  • Jullan1996 3 april 2011

    Supergott och lättbakat bröd. Funkar perfekt att baka kvällen innan och sedan äta till frukost dagen efter. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.