Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helags grova bröd

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Gott, mustigt och enkelt att baka

Ingredienser

Instruktioner

Riv äpplena och blanda dem med filmjölken. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och häll i fil och äpple. Smörj bakplåtspapper och lägg i långpanna. Häll smeten i långpannan och tryck ut den. Grädda i 70 minuter i 175 º. Man kan göra brödet i 2 st 1 ½ l form också. Smörj även då ett bakplåtspapper och lägg i formen, fördela smeten i formarna. Grädda i 1 tim i 175 º.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • ros 16 februari 2009

    Ett gott, nyttigt, lättbakat och gott bröd

  • Disen 6 mars 2009

    Hej Pia! Gjorde detta bröd idag. Charlie kom hem ( den största grabben) och han är en sund, träningssnarkoman. Han var skeptisksk först till ditt bröd. Nu har han ätit upp en halv limpa så du får höga poäng för detta. Jag tyckte det var fruktansvärt lätt att göra ."Snodde" ihop det innan jag skulle åka och handla. Tog en skiva nu ikväll och jag säger bara, sååååå gott. Jag tog bort russinen och gjorde dom i 2 formar. Tack snälla Pia för receptet. Detta ligger nu högt på grabbens lista. En klar femma. hade det funnits en tia så hade du fått det. Kramis Disen recension

  • farmoringer 12 mars 2009

    Hej Pia! Det här bröder har jag bakat och det var ju supergott. Jag hoppade över russinen. Tog lite honung istället. Så använde jag fiberhavregryn plus att jag tog lite rågmjöl också inte bara vetemjöl. Tack för ett gott recept...

  • loisss1 3 juli 2009

    Tack för ett jätte gott bröd recept!

  • Fijaffa 6 januari 2010

    Jag är egentligen skeptisk till bröd med bikarbonat för jag tycker det ger en bismak som jag inte gillar, men jag testade i alla fall. Jag tycker dock att den bismaken blev stark i det här brödet (kanske för att det är så mycket bikarbonat). Så tyvärr... det blir inga fler gånger. Festligt var det dock att solrosfröna blev alldeles gröna... jag gissar att det är någon reaktion med bikarbonatet. Har aldrig sett det innan. Verkligen knallgröna :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.