Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelkaka med kvarg

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En knaprig botten fylld med syrliga äpplen och en krämig och söt vaniljkvarg. En lätt och luftig njutning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Blanda ner äggula och socker. Skär matfettet i bitar och blanda det med mjölblandningen. Blanda ner 1 msk vatten. Knåda snabbt ihop till en smidig deg. Slå in degen i plastfolie. Låt degen vila i kylen 1 timma.
  2. Dränk in russinen med rom. Skala, kärna ur och halvera äpplena. Skär smala skåror i äppelhalvorna. Blanda citronsaften med kanel och droppa över äpplena.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Blanda äggulor, socker, kesella, vaniljsocker och crème fraiche väl. Vänd ner äggvitan i blandningen.
  4. Smörj formen. Tryck ut degen i formen. Baka i ugnen 10 minuter.
  5. Häll krämen i formen. Lägg i äpplen och russin. Baka i ugnen ca 25 minuter. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.