Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabullar med mandelmassa

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Lättbakade bullar med en härlig fyllning av mandelmassa och smör. Degen jäses i 15 minuter, sen bakas den ut, garneras och därefter jäses bullarna 1 timme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet , slå i mjölk och grädde. Låt vätskan bli fingervarm. Rör ut jästen med sirapen i en bunke. Tillsätt vätskan, salt, kardemumma och bakpulver väl blandat med mjölet.
  2. Arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa 15 minuter.
  3. Gör under tiden fyllningen. Riv mandelmassan grovt och blanda ihop alla ingredienser.
  4. Kavla ut degen till en avlång platta. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i lagoma bitar och lägg i bakformar.
  5. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö på pärlsocker och lite av kanel- och sockerblandningen.
  6. Låt stå och jäsa utan bakduk ca: 1 timme.
  7. Grädda i 250° i ca 6-8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • musiktok 5 december 2009

    Supergoda blev dom .. Tack för detta ..

  • gollen 15 december 2010

    Toppengoda bullar. Jag brukar inte äta fikabröd men dom här fick mej knäsvag. Kommer att bakas många gånger till gubben. Han blev lika förtjust som jag.

  • christincarlsson 27 april 2011

    Supergoda!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.