Jättegoda och möra kakor. Förvara degrullarna i frysen, ta fram och grädda när andan faller på. Passar lika bra till midsommar, som till jul.
Instruktioner
- Blanda strösocker, sirap, vatten, kryddnejlika, kanel och ingefära i en kastrull.
- Koka upp och häll över margarinet. Rör tills det smält.
- Blanda ihop bikarbonat och vetemjöl och rör ner i blandningen.
- Låt degen stå svalt 1 dygn.
- Rulla degen till längder och vira in dem i gladpack. Förvara i frysen.
- Skär den frysta rullen i tunna skivor. Lägg dem på en ugnsplåt och grädda i 175º tills de ser färdiga ut.
- Det är mycket praktiskt att inte behöva baka ut allt samtidigt.
- Det blir många kakor och det behövs för de är mycket goda.
- Måste provas!
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar