Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skurna pepparkakor

 
Skriv ut

Jättegoda och möra kakor. Förvara degrullarna i frysen, ta fram och grädda när andan faller på. Passar lika bra till midsommar, som till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda strösocker, sirap, vatten, kryddnejlika, kanel och ingefära i en kastrull.
  2. Koka upp och häll över margarinet. Rör tills det smält.
  3. Blanda ihop bikarbonat och vetemjöl och rör ner i blandningen.
  4. Låt degen stå svalt 1 dygn.
  5. Rulla degen till längder och vira in dem i gladpack. Förvara i frysen.
  6. Skär den frysta rullen i tunna skivor. Lägg dem på en ugnsplåt och grädda i 175º tills de ser färdiga ut.
  7. Det är mycket praktiskt att inte behöva baka ut allt samtidigt.
  8. Det blir många kakor och det behövs för de är mycket goda.
  9. Måste provas!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.