Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé med bakad potatis samt ägg- och räkröra

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Lyxig huvudrätt med bakad potatis, laxfilé och en god röra med räkor och ägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form och salta ordentligt. Ställ in i ugnen och stek i 200 grader i 15-20 minuter.
  2. Gör under tiden ägg- och räkröran.
  3. Blanda crème fraiche och majonnäs. Hacka ägg och röd lök och rör ner. Blanda i dill och räkor. Smaka av med salt.
  4. Baka potatisen i mikron. Lägg potatisarna på en tallrik som tål hög värme. Gör hål med en provsticka och kör i mikron på full effekt i ca 8-10 minuter. Känn med provsticka att de är klara.
  5. Skär smöret i mindre bitar och blanda med vitlök. Lägg några dillkvistar över.
  6. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Berntsdotter 15 december 2010

    Gott! Men alldeles för mycket mat, för min del. Orkade bara halva potatisen och var ändå knökmätt! Nästa gång blir det "vanliga" potatisar till. :-) Ägg-och räkröran var jättegod!

  • BellaOA 10 mars 2011

    Gjorde utan laxen då det blir för mycket mat. ;) Men röran var så god! Jag gjorde lite mer röra än va de stod i receptet och smack sa de så va den slut. ;) Mvh Bella

  • kicki_k 16 november 2011

    Gjorde laxen idag, det blev kanongott, fast det var väldigt mycket mat 1 port räcker nästan till 2. Tack för receptet detta kommer jag göra fler gånger Mvh Kicki

  • Overtoasted 11 oktober 2013

    Gott, lätt och relativt bra för bulkning med mycket sås!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.