Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

After eight tårta

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 14-16 portioner
Skriv ut

En av dom godaste tårtorna som finns.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter med matfett.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt den smälta chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
  5. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.
  6. Blanda matfett, grädde och after eight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
  7. Bred glasyren jämnt över kakan och låt den stelna i kylskåp. Garnera med after eight på tårtan eventuellt vit. Servera den med skivade apelsiner.
  8. Tips! Baka tårtan minst en dag i förväg, den blir saftigare och godare.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Kajo72 21 november 2008

    Detta verkar vara en supergod kaka att bjuda på nångång!!!!! Har inte ännu prövat den själv men till julen ska jag nog pröva på den. Annars kom med i matklubben.se och ta del av en massa recept här finns även en hel del GI recept.

  • maysan08 22 november 2008

    Jättegod kaka/tårta. Sju glada och mätta gäster som verkligen gillade detta. Ska absolut göra om den igen... Dock väääääldigt mättande. :-)

  • annikahedkvist 1 februari 2009

    mycket god tårta, man tar gärna 2 gånger trots att den är mäktig. Lättgjord och räcker till många.

  • thep4 30 april 2009

    Hur god som helst. Jag garnerade med silverkulor innan glasyren stelnat, det blev jättesnyggt!

  • CiLiA_79 11 september 2009

    Underbart gott!!! Tack för ett bra recept. Denna kaka/tårta blev uppskattad av många. Väldigt enkel att göra. Svårt att sluta äta när man väl börjat... ;)

  • Maithai 12 december 2009

    Supergod! Denna tårtan var enkel att göra och smakade så lyxigt och gott! Jag kommer definitivt att göra den igen. En självklar femma! Tack för ett mkt bra recept. En ny favorit hos mig vid festliga tillfällen.

  • gunson 24 januari 2010

    Mycket god, något för chokladälskare. Räcker till många, eftersom den är mäktig och de flesta är nöjda med en mindre bit. Gott med apelsinklyftor till.

  • lampan90 17 februari 2011

    Denna choklad tårta/kaka är den godaste jag ätit på länge. Gjorde två till min födelsdag & dom blev mkt uppskattade. Men man ska vara försiktig när man gräddar den, man ska ta ut den fast den inte är riktigt klar ca. 20min. Den ska endast få ett tunt täcke över & sen vara kladdig inne i. För sen när man kyler ner den blir det Perfekt!! Blir godare om man har dom i kylen några dagar innan man ska äta dom.

  • lotta640 21 juni 2013

    Jättegod tårta men man ska vara noga att den bara är inne 20 min. Räcker till många. La jordgubbar på min, mycket gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.