Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas oxfilé med rosépepparsås och bakad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En av mina festfavoriter. Rosèpepparsåsen är helt suveränt god. Tips! Vill man kan man även servera en liten kupa ris tillsammans med bakpotatisen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla in potatisen i foliepappret, sätt in potatisen i ugnen i ca 1 timme eller tills potatisen är mjuk. Bryn lite smör i en stekpanna. Förstek oxfilén i smöret på medelvärme i 2 minuter på varje sida, salta och peppra. Lägg oxfilén på en ugnsform och stek färdigt i ugnen i ca 8 minuter för medium stekt. Rosèpepparsås: Ansa och skär champinjonerna i mindre bitar. Skär purjolöken i tunna skivor. Finhacka charlottenlöken och tvätta, rensa och skär paprikan i små bitar.
  3. Smörfräs champinjonerna i ca 5 minuter. Lägg i rosèpeppar, svartpeppar och dragon och låt allt smörfräsas tillsammans med champinjonerna i ca ½ minut. Lägg i purjolöken, charlottenlöken och paprikan och låt även detta få smörfräsas i 2-3 minuter utan att det tar färg. Tillsätt grädde, mjölk, fond, crème fraiche, ketchup, fransk senap och lite salt och låt såsen småputtra i ca 20.25 minuter. Smaka av med mer salt och mera kryddor om ni känner för det.
  4. Lägg den stekta oxfilèn i en gratängform och häll såsen över.
  5. Servera bakpotatisen med lite smör, pressad vitlök, hackad persilja och flingsalt till oxfilén.
  6. Tips: Servera ruccolasallad, skivade kvisttomater med finhackad rödlök, flingsalt, nymalen svartpeppar, olivolja och rödvinsvinäger som tillbehör.
  7. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.