Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad chokladmousse

 
  • Tid: 42 minuter
Skriv ut

Chokladmousse skall ju ätas efter en tid i kylen, men kan vara gott att äta den varm och nybakt som variation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen tillsammans med vispgrädden i en bunke i mikron eller över vattenbad. Låt svalna ordentligt, drygt 30 minuter. Se till att chokladen inte är för varm när resten av ingredienserna vänds ner, det finns risk att det skär sig då.
  2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna styvt tillsammans med saltet. Använd gärna en rostfri bunke och kolla så att både bunken och visparna är rena och torra! Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett ganska hårt skum.
  3. Rör sönder gulorna och vänd ner dom i vitan. Vänd ner äggsmeten i det smälta chokladen försiktigt, och rör ihop till en fluffig mousse. Häll ner moussen i en ugnsfast form som rymmer ungefär 1 liter, och grädda i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter.
  4. Fyllningen ska ha stannat men fortfarande vara ganska kladdig! Låt svalna eller ät den direkt. Jättegod till grädde eller glass! Förvara i kylen, hoppas det smakar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.