Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakelser med flädermousse

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Dessa härliga sommarbakelser ger ett festligt intryck. Använd gärna hemmagjord flädersaft i moussen och dekorera bakverken med söta jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med moussen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt.
  2. Värm saften i en kastrull och blanda ner och rör ut gelatinet. Ställ åt sidan. Vispa grädden och ställ åt sidan. Rör ner crème fraichen i äggvispet.
  3. Häll försiktigt ner den avsvalnade flädersaften i smeten. Rör hela tiden så att det inte blir klumpar.
  4. Blanda till sist försiktigt ner det rivna citronskalet och den vispade grädden. Ställ moussen kallt i minst fyra timmar.
  5. Gör bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form, ca 20x30 cm. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget.
  6. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och det rivna citronskalet. Häll smeten i formen och jämna till den med en spatel. Grädda bottnen ca 25 minuter. Låt det svalna.
  7. Ta ut 10 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas, ca 4 cm i diameter. Spritsa eller klicka ut moussen på rundlarna och garnera med färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.