Dessa härliga sommarbakelser ger ett festligt intryck. Använd gärna hemmagjord flädersaft i moussen och dekorera bakverken med söta jordgubbar.
Instruktioner
- Börja med moussen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt.
- Värm saften i en kastrull och blanda ner och rör ut gelatinet. Ställ åt sidan. Vispa grädden och ställ åt sidan. Rör ner crème fraichen i äggvispet.
- Häll försiktigt ner den avsvalnade flädersaften i smeten. Rör hela tiden så att det inte blir klumpar.
- Blanda till sist försiktigt ner det rivna citronskalet och den vispade grädden. Ställ moussen kallt i minst fyra timmar.
- Gör bottnen: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form, ca 20x30 cm. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget.
- Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och det rivna citronskalet. Häll smeten i formen och jämna till den med en spatel. Grädda bottnen ca 25 minuter. Låt det svalna.
- Ta ut 10 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas, ca 4 cm i diameter. Spritsa eller klicka ut moussen på rundlarna och garnera med färska jordgubbar.
Publicerat den
22 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar