Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötmarängbakelse

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Goda små bakelser som går utmärkt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor och socker pösigt. Rör ner de malda nötterna. Lägg ca 2 msk smet i aluminiumformar. Grädda i 175 g ca 8 min. Låt kallna. Blanda gulor, smör, grädde, socker och vanilj i en kastrull.Hetta upp tills den tjocknar. Låt svalna. Klicka den på nötbottnarna. Ställ kallt så stelnar krämen. (Här fryser man i bakelserna om man vill göra det)
  2. Vispa 2 dl grädde och garnera bakelserna med grädde och mandarinklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lindanemon 22 mars 2008

    Oj, vad detta låter gott! Ska helt klart testa detta nästa gång jag får gäster :-)

  • The_mama97mia 2 januari 2010

    Detta gjorde en vän till mig till nyårsafton, det godaste jag ätit! Vi garnerade med grädde och blåbär och hallon. Suveränt gott och mkt uppskattat av alla gästerna!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.