Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmuffins med vaniljkräm

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 18-20 portioner
Skriv ut

Serveras gärna med en klick vispad grädde på toppen, som en bakelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggvispet. Tillsätt smör, citronskal och citronsaft. Rör ihop, vispa inte. Vänd till sist ner hallonen.
  3. Bottna formarna med en klick smet, därefter 1 tsk vaniljkräm. Fyll på med smet så formarna är fyllda till drygt hälften. Toppa med ett fint hallon.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 200º, ca 15 minuter. Känn med sticka.
  5. Låt svalna och sikta över florsocker. Serveras gärna med en klick vispad grädde på toppen.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • thjoh 31 juli 2009

    Nästa besök Thomas

  • Corellis 18 augusti 2009

    Väldigt goda muffins! Hade dock ingen vaniljkräm hemma så jag improviserade med chokladpudding istället och det blev gott det med!

  • Bara_Malin 16 november 2009

    Bra recept!

  • Miaria 21 november 2010

    Gjorde dessa idag. Använde mig utav björnbär istället. Det blev oxå gott. Jättegoda blev dom. Maria

  • miniinatta 3 september 2011

    Riktigt gott :)

  • mejliz 1 juli 2012

    kan dom frysas?

  • zonale 1 juli 2012

    De kan frysas men garnera dem med florsocker efteråt!

  • kawil1 12 augusti 2013

    Jättegoda muffins, hade dom på kalas i helgen och dom blev väldigt uppskattade och det gick bra att ha dom frysta innan/Karin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.