Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas varma chokladbakelser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna bakelse fryser man och tar direkt från frys till ugn. Detta är ett perfekt recept att förbereda till nyår eftersom det är en kväll man vill tillbringa med sina gäster och inte stå i köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman hela ägg med strösocker, det ska INTE bli luftigt.
  2. Smält smör och blanda med den kalla mjölken.
  3. Sikta vetemjölet och kakaon över äggen, tillsätt smörmjölken och blanda samman allt.
  4. Fyll smeten i silikonformar, sätt gärna en chokladtryffel i mitten och frys in formarna.
  5. Grädda bakelserna i 200 grader (varmluft) eller 225 grader (vanlig ugn) i ca 10-15 minuter. Man ser att den är färdig när den precis börjar spricka i locket. Bakelsen ska vara lite ogräddad i mitten.
  6. Serveras med ananassalsa och vaniljglass. (Mojito ananassalsa; se eget recept.)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 5 februari 2012

    Enkelt och snabbgjorda och dessutom goda. 4:a i betyg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.