Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Budapestrulle / bakelse, gluten- och mjölkfri

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

I receptet används mandarinklyftor, jag har gjort den med hallon. Den blev syrlig och god. Har även använt banan. Så ta det som finns hemma eller det som du är sugen på. Byt ut vetemjölet mot potatismjöl till glutenfritt. Byt ut grädden mot mjölkfri variant så blir det mjölkfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt hela tiden att vispa.
  2. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner blandningen i äggviteskummet.
  3. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 centimeter, täckt med lätt smort bakplåtspapper. Strö över mandelspånen.
  4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper och låt den svalna under långpannan.
  5. Dra loss papperet ovanpå. Vispa grädden till fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och vänd ner dem i grädden.
  6. Bred på fyllningen. Rulla ihop tårtan, utan att den spricker. Man måste rulla ganska löst. Sikta eventuellt över florsocker. Smält chokladen och ringla över.
  7. Servera som tårta eller snitsa till dem som bakelser

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Smulpajen 25 maj 2008

    Jag älskar Budapestrulle! Den här var god. Fast nästa gång jag gör den ska jag ta mer mandrariner. Jag hade inte flagad mandel hemma så det fick bli utan. Tyckte nog inte det behövdes, den var god ändå! Jag hade den i ugnen i 17 min, det hade räckt med 15! Då hade den blivit saftigare.

  • matnjutaren 28 maj 2008

    Jag har bakat denna idag till mitt barnbarns 7 årsdag! :D Jag var bara "tvungen" att göra en extra till mej för den såg sååå god ut! Och..*generad* har nästan ätit halva ENSAM nu..*S* DET kallar jag ett BRA betyg om nåt!! :D Tusen tack för receptet! *Kram* (Ps.FARLIGT gott för mina "bilringar" *L*

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.