Att göra bakelser av en enkel rulltårta gör den genast mycket festligare. Denna rulltårta har en fräsch fyllning av syrlig passionsfrukt och söt vit choklad.
Instruktioner
- Mousse:
Dela och skrapa ur passionsfrukterna. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite. Vispa grädden halvfast. Blanda försiktigt ner äggulor, passionsfrukt och grädden i den smälta chokladen.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner lite av vitorna i chokladgrädden. Rör ordentligt och vänd ner resten av äggvitan. Låt moussen stelna i frysen i ca 2 timmar eller tills den har blivit tjock i konsistensen. Rör om någon gång under tiden.
- Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i äggvispet. Vänd runt det tills smeten är jämn.
- Bred ut smeten på plåten och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Vänd upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det första papperet.
- Bred på moussen och rulla ihop rulltårtan. Skär den i så breda bitar du vill ha och lägg snittytan neråt. Dekorera med spritsad grädde, chokladdekorationer och eventuellt sidenband.
Publicerat den
29 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar