Citron och mascarpone gör de här goda bakelserna riktigt fräscha i smaken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull och rör ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och rör ner det i chokladblandningen. Vänd ner gräddfilen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i chokladsmeten. Rör ner citronskal och citronsaft i smeten.
- Häll smeten i en långpanna, 18x30 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna och stansa sedan ut ca 10 rundlar med hjälp av ett glas eller en utstickare.
- Glasyr:
Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält helt och ställ sedan in blandningen i kylen för att svalna. Rör ihop den avsvalnade chokladblandningen med mascarpone, florsocker, citronsaft och citronskal.
- Fyll en spritspåse, försedd med stjärntyll, med glasyren och spritsa den på rundlarna. Strö över lite rivet citronskal och servera!
Publicerat den
5 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar