Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakelser med vit choklad, mascarpone och citron

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Citron och mascarpone gör de här goda bakelserna riktigt fräscha i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och rör ner det i chokladblandningen. Vänd ner gräddfilen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i chokladsmeten. Rör ner citronskal och citronsaft i smeten.
  3. Häll smeten i en långpanna, 18x30 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt den svalna och stansa sedan ut ca 10 rundlar med hjälp av ett glas eller en utstickare.
  4. Glasyr: Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält helt och ställ sedan in blandningen i kylen för att svalna. Rör ihop den avsvalnade chokladblandningen med mascarpone, florsocker, citronsaft och citronskal.
  5. Fyll en spritspåse, försedd med stjärntyll, med glasyren och spritsa den på rundlarna. Strö över lite rivet citronskal och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.