Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baklava

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Bajram fest snaaart :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina filodegen om den är fryst.
  2. Sirap: Häll socker, vatten och citronjuice i en kastrull och värm upp under omrörning tills sockret har smält. Låt det sjuda tills det tjocknat. Ta kastrullen från värmen och tillsätt apelsinjuicen. Låt sirapen svalna.
  3. Fyllning: Hacka nötterna, inte allt för fint. Blanda nöthacket med socker och eventuellt rosenvatten i en bunke. Lägg ut sex filodegsplattor på ett bakbord, pensla med smält smör och strö på nötblandning på vart och ett.
  4. Rulla ihop varje filodegsplatta till en kompakt rulle, lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla på lite smält smör.
  5. Grädda längst ner i ugnen i 40 minuter. Lägg rullarna i en form, häll över sirapen och låt svalna. Skär sedan i mindre bitar med en skarp kniv. Låt stå täckt med plastfolie över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.