En turkisk kaka på ett lite annorlunda sätt, här bakad med cornflakes och ananas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en fyrkantig form, minst 22 cm i diameter, med matfett. Låt ananasen rinna av och spara juicen. Blanda ananas, cornflakes, hackade aprikoser och sirap. Blanda väl.
- Lägg fillodegbladen staplade på ett plant underlag. Skär så att alla bladen är 22x22 cm. Täck över med plastfolie eller en fuktig handduk så att degen inte torkar ut.
- Pensla 1 fillodegblad med rapsolja och lägg det med den oljade sidan uppåt i botten på formen. Fortsätt att pensla 10 blad och lägg ner dem i formen. Lägg på hälften av ananasblandningen. Pensla och lägg på ytterligare 10 fillodegblad. Lägg på resten av ananasblandningen och ytterligare 10 penslade fillodegblad.
- Skär ut 9 fyrkanter i det översta lagret av fillodeg i formen. Ställ in formen i ugnen och baka i ca 30 minuter. Ställ formen på ett galler och låt den svalna lätt.
- Blanda socker, honung och ananasjuicen i en kastrull. Koka upp blandningen och låt sjuda tills blandningen tjocknar, ca 2 minuter. Häll blandningen över kakan i formen och låt det svalna helt. Skär ut bitar. Servera genast.
Publicerat den
30 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar