En omarbetad favorit, vilket innebär att antalet kalorier är en bråkdel av originalet men smakupplevelsen är större. 385 kcal/portion.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba bakpotatisarna och stick ett par hål i dem med en gaffel. Sätt in potatisen i ugnen och baka dem ca 45 minuter. Skala och hacka löken fint.
- Koka upp ca 5 cm vatten i en kastrull när det återstår ca 15 minuter av potatisens baktid. Lägg broccolin i en ångkokningsinsats eller en korg. Sätt korgen i kastrullen och ångkoka broccolin tills den är knaprigt mjuk, ca 8 minuter. Ta bort broccolin från värmen.
- Skär kycklingen i 2 cm stora kuber. Smält matfettet i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt löken och fräs upp tills den mjuknar, ca 5 minuter. Tillsätt kycklingen och bryn under omrörning tills den är gyllene, ca 4 minuter. Tillsätt baconet och fräs ytterligare 3 minuter.
- Rör ner matlagningsgrädden i stekpannan. Blanda kesella, mesost och peppar. Rör ner blandningen i kycklingröran. Värm upp på svag värme under omrörning tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt.
- Ta ut potatisen och skär ett kryss i ovandelen. Tryck ihop potatisen så att den öppnas. Lägg upp potatis och broccoli på tallrikar, lägg kycklingröran ovanpå.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar