Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakpotatis med kyckling

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En omarbetad favorit, vilket innebär att antalet kalorier är en bråkdel av originalet men smakupplevelsen är större. 385 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba bakpotatisarna och stick ett par hål i dem med en gaffel. Sätt in potatisen i ugnen och baka dem ca 45 minuter. Skala och hacka löken fint.
  2. Koka upp ca 5 cm vatten i en kastrull när det återstår ca 15 minuter av potatisens baktid. Lägg broccolin i en ångkokningsinsats eller en korg. Sätt korgen i kastrullen och ångkoka broccolin tills den är knaprigt mjuk, ca 8 minuter. Ta bort broccolin från värmen.
  3. Skär kycklingen i 2 cm stora kuber. Smält matfettet i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt löken och fräs upp tills den mjuknar, ca 5 minuter. Tillsätt kycklingen och bryn under omrörning tills den är gyllene, ca 4 minuter. Tillsätt baconet och fräs ytterligare 3 minuter.
  4. Rör ner matlagningsgrädden i stekpannan. Blanda kesella, mesost och peppar. Rör ner blandningen i kycklingröran. Värm upp på svag värme under omrörning tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt.
  5. Ta ut potatisen och skär ett kryss i ovandelen. Tryck ihop potatisen så att den öppnas. Lägg upp potatis och broccoli på tallrikar, lägg kycklingröran ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.