Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baliräkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Som tilltugg, förrätt eller buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Häll av musselspadet och spara det. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Klyv, kärna ur, skölj och hacka paprikorna. Häll matfett i en kall gryta. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när luftbubblorna försvinner.
  3. Lägg i lök, vitlök och paprika och mjukstek på medelvärme, låt curryn fräsa med.
  4. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, chiliketchup och musselspad. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med Milda Mat.
  5. Blanda i räkor och musslor, låt allt bli genomhett. Skaldjuren blir sega om de kokar! Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över vid servering. Bjud nykokt ris till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.