Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- kaffekaka

 
Skriv ut

Mycket saftig och god kaka till kaffet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag fram smöret i god tid och låt det bli rumstempererat innan du börjar baka kakan.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och blanda tills smeten är fluffig. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna fint.
  3. Häll bananmoset och kaffet i smeten, tillsammans med den siktade mjölblandningen och rör om.
  4. Häll smeten i en smörad och bröad form och grädda i 175 grader i cirka 40-45 minuter.
  5. Förvara kakan i kylen eftersom den smakar bäst då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.