Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och blåbärskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saftig mjuk kaka med blåbär och banan, två smaker som gifter sig otroligt bra. Toppas med vispad grädde. Denna kaka är helt glutenfri och följer LCHF.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa äggen pösigt och mosa bananen. Blanda alla torra ingredienser tillsammans och tillsätt mosad banan, äggvispet och det smälta smöret och rör ihop. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Smöra och bröa en 24 cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter. Låt svalna.
  3. Vispa grädden med elvisp. När grädden nästan är klar tillsätter du sötning, vaniljpulver och eventuellt äggula för extra krämighet och vispar lite till. Bred eller spritsa på kakan.
  4. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.