- Serverar: 12-24 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Barnsligt goda bananmuffins proppade med stora chokladbitar
Instruktioner
- Antalet muffins beror på om man vill göra stora amerikanska (12 st) eller normalstora svenska (24 st)
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret. Rör banan, socker och ägg till en nästan jämn smet. Blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt smält smör och filmjölk/gräddfil/mjölk.
- Skär chokladen i grova bitar (ett bra riktmått är ca ½ normalstor chokladruta). Vänd ner chokladen.
- Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i muffinsplåt för bästa form.
- Grädda mitt i ugnen i ca 12-17 min (normalstora muffins) eller 20-25 min (stora muffins), kontrollera med en potatissticka om de är klara.
- Tips:
Testa att byta ut 1 dl av sockret mot 1 dl ljust muscovadosocker eller annat råsocker.
Blanda gärna ljus och/eller mörk choklad efter eget tycke och smak.
Publicerat den
17 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar