Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och jordgubbskaka

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

En otroligt saftig kaka med jordgubbar, banan och glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, salt, kanel, mjölk och smält smör. Rör om ordentligt. Blanda ner mjöl och mosad banan till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad limpform, ca 1½ liter. Dela jordgubbarna på mitten, strö socker på dem och lägg dem på ytan.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-55 minuter. Låt den kallna i formen innan du stjälper upp den.
  5. Blanda florsocker och vatten till en lagom tjock glasyr.
  6. Häll glasyren i en liten plastpåse och klipp av ett av hörnen. Ringla glasyren över kakan och strö över strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.