Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och nutellakrok

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Smarriga utflyktsbröd som kan göras flera dagar innan och stoppas i frysen och gräddas den dag det är dags för utflykten (eget bake off-bröd), men går även att göra allt på en och samma dag. (se tips)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda, gärna i maskin, ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca 15 minuter.
  3. Dela degen i 20 delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 10x15 cm.
  4. Bred ca 1/2 msk nutella i mitten av varje degkaka. Skiva bananen på längden och skär sedan i tunna skivor. Lägg bananen över nutellan. Strö över kokos.
  5. Nyp ihop degen runt fyllningen och forma till avlånga bullar. Böj dem till krokar. Lägg på bakplåtspapper på brickor. Frys in.
  6. Kvällen före utflykten: Lägg de frysta bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck med folie. Ställ in i kylen över natten.
  7. På morgonen: Pensla med uppvispat ägg. Strö över kokos och råsocker. Grädda ca 12 minuter
  8. Tips Det är extra viktigt att knåda en deg med vetemjöl special ordentligt, bäst är att köra degen i maskin. Bröden kan också bakas med vanligt vetemjöl.
  9. I receptet används kall mjölk som gör att degen jäser långsammare. Ska bröden fyllas och bakas direkt kan mjölken vara fingervarm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.