Smarriga utflyktsbröd som kan göras flera dagar innan och stoppas i frysen och gräddas den dag det är dags för utflykten (eget bake off-bröd), men går även att göra allt på en och samma dag. (se tips)
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda, gärna i maskin, ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca 15 minuter.
- Dela degen i 20 delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 10x15 cm.
- Bred ca 1/2 msk nutella i mitten av varje degkaka. Skiva bananen på längden och skär sedan i tunna skivor. Lägg bananen över nutellan. Strö över kokos.
- Nyp ihop degen runt fyllningen och forma till avlånga bullar. Böj dem till krokar. Lägg på bakplåtspapper på brickor. Frys in.
- Kvällen före utflykten: Lägg de frysta bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck med folie. Ställ in i kylen över natten.
- På morgonen: Pensla med uppvispat ägg. Strö över kokos och råsocker. Grädda ca 12 minuter
- Tips
Det är extra viktigt att knåda en deg med vetemjöl special ordentligt, bäst är att köra degen i maskin. Bröden kan också bakas med vanligt vetemjöl.
- I receptet används kall mjölk som gör att degen jäser långsammare. Ska bröden fyllas och bakas direkt kan mjölken vara fingervarm.
Publicerat den
12 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar