Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan- och valnötsfluffins

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Banan- och valnötsfluffins

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta genom en sil. Tillsätt havregrynen och valnötterna. Ställ åt sidan.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, jordnötssmör och vispa hastigt ihop.
  3. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör bara om tills ingredienserna blandats. Rör inte för mycket. Skala och skär bananen i tunna skivor. Varva smeten, gärna med spritspåse, med bananskivorna i muffinsformar så att de är fyllda till 3/4. Ställ eventuellt ner formarna i en muffinsplåt.
  4. Knåda ihop smuldegen och smula den grovt över. Grädda i 2025 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
  5. Rör ihop marshmallow fluff och cream cheese. Bre eller spritsa en klick på toppen. Garnera med en bananskiva. Ringla eventuellt över honung.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.