Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan-choklad cupcakes med mascarpone

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Delikat! Inte så präktigt sött, men ändå mycket uppskattade av barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Smält smöret. Blanda mjöl, kakao, vanilj, bakpulver och salt i en liten plastpåse och skaka om. Vispa ägg och socker pösigt, blanda ner smör, mosade bananer och mjölblandning. Fördela smeten i 10 stora muffinsformar - se bild. Grädda mitt i ugnen 200º ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
  2. Frosting: Vispa ihop mascarpone, florsocker och grädde till fast konsistens, ca 2 minuter med elvisp. Vispa inte för länge, kan bli grynig då! Spritsa ut på de kalla kakorna, strö ev på lite strössel vid serveringen. Förvara i kyl.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PinkLadie 11 augusti 2008

    Har ni aldrig provat mascarpone - gör det! Hästlängder bättre/godare än philadelphia... Påminner lite om glass i smaken - var väl därför min kräsna dotter åt med god aptit ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.