Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banan och chokladkaka

 
Skriv ut

Tre smaker som går ovanligt bra ihop: choklad, banan och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform, gärna med non-stick som rymmer ca 1 ½ liter. Använder du en form i aluminium bör den bröas.
  2. Lägg chokladen i en skål tillsammans med 25 g av smöret och ingefäran. Smält över vattenbad och rör samman till en jämn smet. Mosa bananerna.
  3. Lägg resten av smöret i en skål tillsammans med sockret och vispa smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en fluffig smet. Rör ner bananmoset och vänd till sist ner vetemjöl och bakpulver.
  4. Bred ut en fjärdedel av banansmeten i formen och skeda en tredjedel av chokladblandningen över. Varva sedan vidare på detta sätt och avsluta med banansmet. Strö den hackade chokladen i en sträng på mitten av kakan.
  5. Grädda i 1 timme, kontrollera att kakan är färdig med en sticka. Låt kakan stå kvar i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.