Tre smaker som går ovanligt bra ihop: choklad, banan och ingefära.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en avlång bakform, gärna med non-stick som rymmer ca 1 ½ liter. Använder du en form i aluminium bör den bröas.
- Lägg chokladen i en skål tillsammans med 25 g av smöret och ingefäran. Smält över vattenbad och rör samman till en jämn smet. Mosa bananerna.
- Lägg resten av smöret i en skål tillsammans med sockret och vispa smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa till en fluffig smet. Rör ner bananmoset och vänd till sist ner vetemjöl och bakpulver.
- Bred ut en fjärdedel av banansmeten i formen och skeda en tredjedel av chokladblandningen över. Varva sedan vidare på detta sätt och avsluta med banansmet. Strö den hackade chokladen i en sträng på mitten av kakan.
- Grädda i 1 timme, kontrollera att kakan är färdig med en sticka. Låt kakan stå kvar i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.
Publicerat den
7 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar