En fräsch och lite annorlunda kaka som är mumma :-)
Instruktioner
- Smöra och bröda en rund form, 18 cm i diameter.
- Sätt ugnen på 180 g.
- Sikta ner vetemjölet, saltet och bakpulvret i en stor skål och rör ner sockret och limeskalet.
Gör en grop i mitten av de torra ingredienserna och tillsätt ägg, mosad banan, cream cheese och ev russinen.
- Arbeta ihop till en smet. Bred ut den i formen och grädda kakan i 40-45 min eller tills den är torr (känn i mitten med en provsticka)
Låt kakan svalna i formen i 10 min innan du stjälper upp den på en tallrik och låter den kallna.
- Sikta ner florsockret i en liten skål och rör ut det med limesaften till en mjuk men inte för lös glasyr. Rör ned limeskalen.
- Ringla glasyren över kakan och låt den rinna ner längst kanterna.
Dekorera med bananchips.
Låt kakan vila i 15 min innan du skär den så glasyren hinner stelna
Publicerat den
28 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar