Banana bread

På äkta amerikansk vis. Saftigt bröd, smakar mer som en kaka. Och man använder inget matfett! Använd helst bananer som är lite övermogna, de ger mer banansmak.

Ingredienser

3 mogna bananer
2 ägg
2 msk mjölk
5 dl mjöl
1½ dl socker
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 dl hackade valnötter (om man vill)

Betyg (2 röster)
Antal personer
1 limpa
Visningar:
3892
Sparat:
36

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Smöra en brödform.
Mosa ihop bananer med ägg och mjölk i en stor skål, blanda väl. Blanda mjöl, socker, salt och bikarbonat i en annan skål. Blanda det sedan med banansmeten och vänd sist ner valnötterna. Häll smeten i formen.

Grädda långt ner i ugnen i 40-50 minuter (kolla med sticka). Stjälp upp brödet på ett ugnsgaller och låt svalna.

LIKNANDE RECEPT

av inti
över 2 månader
av evaldo
över 2 månader
över 2 månader
av evaldo
över 2 månader
över 2 månader
av Lolan
över 2 månader