Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banana chocolate chip cupcakes med Nutella

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Smarriga muffins med smak av banan och choklad som toppas med en krämig Nutellafrosting och karamelliserad banan. Bjud på en festlig muffins som har det mesta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Ställ 14-15 cupcakesformar i en muffinsplåt.
  2. Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke. Mosa bananerna och vispa dem med socker i en annan bunke. Vispa ner äggen, ett i taget.
  3. Rör ner olja och blanda till en slät smet. Vänd ner mjölet och chokladen och sist mjölken. Blanda till en slät smet.
  4. Fyll ¾ av formarna med smet och grädda cupcakesen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt dem svalna.
  5. Frosting: Hacka chokladen och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Låt den svalna till ljummen temperatur.
  6. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt Nutella samt smält choklad och vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i ca 10 minuter för att stelna lite.
  7. Karamelliserad banan: Skiva bananen i lagom tjocka bitar. Strö över socker och bränn av ytan på bananerna med en gasbrännare.
  8. Spritsa frosting på varje cupcake och dekorera med de karamelliserade banan bitarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.