Banan, vanilj, choklad, kex och lite maräng på det. Godare kan det inte bli!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader, varmluftsfunktion.
- Blanda mjöl och salt i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och blanda dem med mjölken i en kastrull. Koka upp under omrörning.
- Vispa ner de torra ingredienserna i omgångar. Sänk värmen, rör ner den kondenserade mjölken och därefter äggulorna. Värm blandningen under konstant omrörning tills den börjar tjockna till en lös kräm. Passera krämen genom en sil.
- Skiva bananerna. Lägg ett digestivekex i botten på varje form, fördela hälften av bananskivorna och chokladknapparna ovanpå. Häll på hälften av krämen och upprepa proceduren med ytterligare ett likadant lager.
- Vispa äggvitorna till en fast maräng. Tillsätt sockret i omgångar och vispa i ytterligare 3-4 minuter. Bred ut marängen över puddingarna.
- Grädda puddingarna mitt i ugnen i 16-17 minuter eller tills marängen har fått en fin gyllenbrun färg.
Låt svalna i 30 minuter och servera sedan.
Publicerat den
5 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar