Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banana chocolate chip pudding

 
  • Serverar: 7 portioner
Skriv ut

Banan, vanilj, choklad, kex och lite maräng på det. Godare kan det inte bli!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader, varmluftsfunktion.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och blanda dem med mjölken i en kastrull. Koka upp under omrörning.
  3. Vispa ner de torra ingredienserna i omgångar. Sänk värmen, rör ner den kondenserade mjölken och därefter äggulorna. Värm blandningen under konstant omrörning tills den börjar tjockna till en lös kräm. Passera krämen genom en sil.
  4. Skiva bananerna. Lägg ett digestivekex i botten på varje form, fördela hälften av bananskivorna och chokladknapparna ovanpå. Häll på hälften av krämen och upprepa proceduren med ytterligare ett likadant lager.
  5. Vispa äggvitorna till en fast maräng. Tillsätt sockret i omgångar och vispa i ytterligare 3-4 minuter. Bred ut marängen över puddingarna.
  6. Grädda puddingarna mitt i ugnen i 16-17 minuter eller tills marängen har fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna i 30 minuter och servera sedan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.